Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Digital konferens på Religionstraumadagen 24/5

24 maj kl 12:00 - 13:00

Delta på Sveriges första digitala konferens om religionstrauma – den 24 maj 2024.
Konferensen är kostnadsfri. Anmälan kan ske fram till 24 maj kl 13.00.
 

Har du fått med dig smärta från en religiös eller andlig miljö? Ingen går medvetet med i en högkontrollerande religion eller andlig sekt. Du söker gemenskap, att hitta dig själv, engagemang i något större än dig själv, svaret på livets stora frågor och/eller kontakt med Gud. Den som växer upp i en religiös miljö har inte heller gjort ett aktivt val. Du växer in i en världsbild och tro som du anpassar dig till eftersom det är så du får kontakt med din närmaste omvärld. Det destruktiva märks inte alltid så tydligt. Ibland kan det komma krypande, kännas som något obekvämt men svårt att sätta fingret på. Ibland märks det tydligare, som när du inser att du inte passar in i mallen. När ditt sätt att röra dig, tänka eller känna inte passar in. Du som inte passade in, du som tog skada, du som anpassade dig till den grad att du förlorade dina konturer. Du som till slut lämnade. Den här konferensen är för dig.

 

 

Arrangör är nätverket bakom Religionstraumadagen, i samarbete med Studieförbundet Bilda, Hjälpkällan, HumanistHjälpen och Kontemplativ Praktik.

Syftet med Religionstraumadagen är att uppmärksamma religionstrauma på en samhällelig och politisk nivå. Det behövs en större förståelse inom vård, skola, socialtjänst och psykiatri om religionstrauman. Religiösa samfund och organisationer behöver börja lyssna på allvar och ta sitt ansvar.

Bakom initiativet finns ett nätverk på omkring 160 personer med bakgrund i olika samfund och religioner i Sverige. Vi är i alla åldrar, från alla typer av sammanhang. Teologin/läran må skilja sig åt, men kulturen och strukturerna har mycket gemensamt.

 

 

Detaljer

Datum:
24 maj
Tid:
12:00 - 13:00

Plats

Online