Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sekteristiska kännetecken 4: Alla medel nödvändiga för syftet

11 oktober, 2023 kl 19:00 - 20:30

International Cultic Studies Association (ICSA) har sammanställt en lista på sekteristiska kännetecken, som är starkt kopplad till den senaste forskningen. Listan är sammanställd av psykolog Michael D. Langone, expert på sekterism och VD på ICSA.

Under hösten 2023 bjuder Hjälpkällan in till samtal där vi tillsammans går igenom och diskuterar ICSAs lista, punkt för punkt. Hur var det under tiden i gruppen och hur ställer jag mig till dessa saker idag? Kan jag se liknande tendenser även nu, men i andra sammanhang? Hur förhåller jag mig till mina erfarenheter?

Denna samtalsträff kommer att beröra följande punkter:

  • Gruppen lär ut eller antyder att dess upphöjda mål motiverar alla medel som anses vara nödvändiga. Detta kan leda till att medlemmar deltar i beteenden eller aktiviteter som de skulle ha ansett som felaktiga eller oetiska innan de gick med i gruppen. Till exempel ljuger för familj eller vänner, eller samlar in pengar till falska välgörenhetsorganisationer.
  • Ledaren är inte ansvarig inför några myndigheter.

Hela listan finns att läsa här: https://www.spiritualabuseresources.com/articles/characteristics-associated-with-cultic-groups

Detaljer

Datum:
11 oktober, 2023
Tid:
19:00 - 20:30

Plats

Online