Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sekteristiska kännetecken 5: Kontroll genom skam, skuld och klippta band

8 november, 2023 kl 19:00 - 20:30

International Cultic Studies Association (ICSA) har sammanställt en lista på sekteristiska kännetecken, som är starkt kopplad till den senaste forskningen. Listan är sammanställd av psykolog Michael D. Langone, expert på sekterism och VD på ICSA.

Under hösten 2023 bjuder Hjälpkällan in till samtal där vi tillsammans går igenom och diskuterar ICSAs lista, punkt för punkt. Hur var det under tiden i gruppen och hur ställer jag mig till dessa saker idag? Kan jag se liknande tendenser även nu, men i andra sammanhang? Hur förhåller jag mig till mina erfarenheter?

Denna samtalsträff kommer att beröra följande punkter:

  • Ledarskapet framkallar känslor av skam och/eller skuld för att påverka och/eller kontrollera medlemmar. Ofta görs detta genom grupptryck och subtila former av övertalning.
  • Underdånighet mot ledaren eller gruppen kräver att medlemmarna klipper band med familj och vänner och att de radikalt ändrar de personliga mål och aktiviteter de hade innan de gick med i gruppen.

Hela listan finns att läsa här: https://www.spiritualabuseresources.com/articles/characteristics-associated-with-cultic-groups

Detaljer

Datum:
8 november, 2023
Tid:
19:00 - 20:30

Plats

Online